Yoga

Let op svp! Op dit moment zijn de groepen vol! Mocht u interesse hebben of een proefles willen volgen dan het verzoek een e-mail te sturen naar de trainster. U kunt dan op de wachtlijst gezet worden.

De yogales is een mix van hatha yoga en yin yoga, met wat elementen uit Qigong.
Hatha yoga is de bekendste yogavorm en is vrij dynamisch (yang). Een houding wordt een aantal ademhalingen vastgehouden en richt zich op het versterken en stretchen van de spieren. Deze houdingen worden staand, zittend, in buik- of ruglig uitgevoerd.
Bij yin yoga worden houdingen 2 tot 5 minuten vastgehouden en dit is gericht op het versoepelen van het bindweefsel. Door rustig door te blijven doorademen lukt het de spieren te ontspannen en beter in de houding te komen. Deze houdingen worden vooral zittend en liggend uitgevoerd. Yin yoga is statischer dan hatha yoga.
Qi betekent adem, lucht of energie en gong staat voor werk of oefening. Qigong betekent dus energiewerk of ademoefening. De oefeningen zijn eenvoudig maar hebben een goede invloed op lichaam en geest.

 

Voor wie?

De les is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.
Het is van belang zelf een (yoga)matje mee te nemen, evenals makkelijke kleding. Een vestje en sokken kunnen prettig zijn voor de eindontspanning waarmee elke les wordt afgesloten.

 

Wanneer?

Maandag:   18:00 - 19:00 uur

Locatie:      Zaal 4 in Het Anker. Deze zaal vindt u bij binnenkomst van Het Anker beneden geheel links.
Trainster:    Irene Wittenaar

Contact: irene@avantizwolle.nl

© Copyright Avanti. Alle rechten voorbehouden